Čak 75 posto pacijenata u Hrvatskoj bi htjelo manje odlaziti liječniku te brigu o vlastitom zdravlju uzeti u svoje ruke. Pri tome njih čak 64 posto svoje ljekarnike doživljava kao savjetnike za blaže bolesti, pokazalo je istraživanje koje je za Hrvatsku udrugu proizvođača bezreceptnih lijekova – HUPBR/CASI proveo Centar za istraživanje GfK, a koji su predstavljeni na okruglom stolu u organizaciji ove udruge 5. lipnja u Zagrebu.

Istraživanje je provedeno prošle godine kao polazišna točka kampanje „Zapitaj se za zdravlje!“. Ovom kampanjom Udruga CASI pojedince želi potaknuti na veću brigu i odgovornost za svoje zdravlje, zdravlje svoje obitelji te na odgovorno samoliječenje.

„Istraživanje nam je pokazalo da su pacijenti sve više zainteresirani za poboljšanje vlastitog zdravlja, ali i da žele više informacija o tome kako se mogu sami pobrinuti za blaže bolesti. Svima nama u zdravstvenom sustavu je u interesu educiran pojedinac koji može odgovorno primijeniti samoliječenje, ali i dugoročno se pobrinuti o vlastitom zdravlju zdravim življenjem koje je zasad najsigurnija metoda prevencije brojnih kroničnih bolesti. Transparentno regulatorno okruženje stvara i pozitivnu klimu za razvoj proizvoda za samoliječenje pri čemu uloga ljekarnika postaje sve naglašenija u informiranju i educiranju pojedinaca“, izjavila je na okruglom stolu Sonja Katanec, predsjednica Udruge HUPBR-CASI.

Više o Okruglom stolu … ->

This entry was posted in Nekategorizirano. Bookmark the permalink.

Comments are closed.