Zapitaj se za zdravlje! Jedna zdrava odluka
svaki dan je ono što
za svoje zdravlje
možemo učiniti odmah!

Briga o vlastitom zdravlju je
cjeloživotna navika, dio kulture i
način življenja. Procjenjuje se da
se čak 40 posto kroničnih bolesti
može spriječiti boljom brigom za
zdravlje u svakoj životnoj dobi.*

Hrvatska udruge proizvođača bezreceptnih lijekova HUPBR/CASI Vas stoga poziva da nam se  pridružite i podržite javnozdravstvenu kampanju
„Zapitaj se za zdravlje!“.
Cilj kampanje je poticanje brige,
odgovornosti i svjesnosti pojedinca
za vlastito zdravlje i za zdravlje svoje obitelji.

Zdrave odluke na koje
Vas želimo potaknuti tijekom
i nakon kampanje su:  

• Tjelesna aktivnost
• Zdravija prehrana
• Odustajanje od loših navika poput pušenja
• Odgovorno samoliječenje

Hrvatska udruga proizvođača bezreceptnih proizvoda HUPBR-CASI će u svrhu bolje informiranosti, ali i kao doprinos edukaciji javnosti o dobrobitima unapređenja zdravlja i samoliječenja, kao početnu aktivnost 5. lipnja 2012. godine u prostorijama Hrvatskog farmaceutskog društva (Masarykova 2, Zagreb) u 12 sati organizirati okrugli stol na kojemu će biti predstavljeni rezultati istraživanja koje je proveo GfK – Centar za istraživanje tržišta u svrhu ispitivanja stavova opće populacije, ljekarnika i liječnika opće medicine o samoliječenju, OTC proizvodima i brizi o vlastitom zdravlju.

Cilj istraživanja je bio dobiti podatke o povjerenju koje pacijenti imaju u svoje ljekarnike. Rezultati, koji će biti predstavljeni na okruglom stolu, ohrabruju nas u nastojanjima da unapređujemo i dodatno razvijamo odnos povjerenja između pacijenata i ljekarnika, odnosno da unaprijedimo odgovorno savjetovanje pacijenata u slučaju blažih bolesti.

Kako bi se na što bolji način istaknula uloga ljekarnika oni će i u izravnom kontaktu s pacijentima i korisnicima ljekarničkih usluga dati svoj doprinos kampanji „Zapitaj se za zdravlje!“.

15. lipnja u ljekarnama diljem Hrvatske ćete moći od svog ljekarnika dobiti savjete o svome zdravlju, a poseno o zdravim odlukama (tjelesnoj aktivnosti, zdravoj prehrani, odustajanju od loših navika te odgovornom samoliječenju). Na dan aktivnosti u ljekarnama će Vam  biti ponuđeni i letci na kojima će biti dostupno više podataka o brizi za zdravlje i njegovom unapređenju. U razgovoru sa svojim ljekarnikom moći ćete dobiti i savjete o zdravim odlukama koje trebate donijeti kako bi dugoročno poboljšali svoje zdravlje.

A svi Vi koje kampanja „Zapitaj se za zdravlje!“ doista i potakne da donesete zdravu odluku imat ćete priliku 15. lipnja 2012. godine upisati je na „Zid zdravih odluka“u 17 sati na Zrinjevcu u Zagrebu. Cilj te aktivnosti je potaknuti Vaše angažirano sudjelovanje u donošenju odluka vezanih uz zdravije navike, dodatno ukazivanje na veliku važnost brige za vlastito zdravlje te isticanje ključnih poruka kampanje o unapređenju zdravlja.
Javnozdravstvenu kampanju „Zapitaj se za zdravlje!“, koja će se diljem Hrvatske provoditi tijekom lipnja 2012. godine prepoznale su i podržale brojne državne institucije i medijske kuće:

*Izvor: Consumer Health Products Canada

Vezani članci:
Pitaj svog ljekarnika!

This entry was posted in Nekategorizirano. Bookmark the permalink.

Comments are closed.